Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Τα πρώτα υβρίδια ανθρώπων- ζώων πρόκειται να αναπτυχθούν σε μορφή εμβρύου στην Ιαπωνία, αφού η κυβέρνηση ενέκρινε την αμφιλεγόμενη έρευνα για τα βλαστοκύτταρα.Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται ένα τέτοιο πείραμα.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο πάγκρεας σε τρωκτικά χρησιμοποιώντας ανθρώπινα επαγόμενα πολυδύναμα στελέχη (iPS). Σύμφωνα με το κέντρο έρευνας των βλαστοκυττάρων της UCLA, αυτά είναι κύτταρα που έχουν επαναπρογραμματιστεί σε εμβρυικά βλαστικά κύτταρα (stem cells) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σχεδόν οποιουδήποτε άλλου τύπου κυττάρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, οι ερευνητές θα πάρουν γονιμοποιημένα αυγά από τα τρωκτικά τα οποία έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία, για να αφαιρέσουν την ικανότητα να μπορούν να δημιουργήσουν πάγκρεας τα ίδια και θα προσθέσουν ανθρώπινα κύτταρα για να φτιάξουν υβριδικά έμβρυα ανθρώπων- ζώων.

Τα ανθρώπινα κύτταρα θα καλλιεργηθούν σε έμβρυα αρουραίων και ποντικιών και κατόπιν θα τεθούν σε ένα υποκατάστατο ζώο, στο πλαίσιο πειραμάτων που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο

ΠΗΓΗ - www.huffingtonpost.gr