Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑΕκτός από κάθε μέρα της ζωής του με κάθε λεπτομέρειά της, o Bob Petrella θυμάται και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτή, ειδήσεις και δηλώσεις διασήμων από το παρελθόν. Μπόνους στο άρθρο, ένα "παιχνίδι όξυνσης μνήμης".


Τον λένε Bob Petrella. Και είναι ο "Memory Man", ο "άνθρωπος-μνήμη". Δεν είναι σούπερ ήρωας της Marvel ή της DC, απλώς... έχει διαγνωσθεί με το σύνδρομο Highly Superior Autobiographical Memory (HSAM). Κοινώς, θυμάται κάθε μέρα της ζωής του μέχρι σήμερα που έχει φτάσει στα 68 του έτη, αλλά και τα γεγονότα που σχετίζονται με τη μέρα αυτή. 

Ο κατ' επάγγελμα κωμικός και τηλεοπτικός παραγωγός, δεν είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο με το σύνδρομο αυτό, αλλά είναι σίγουρα ο πιο διάσημος. Εκτός από τον Petrella, ακόμη 60 εν ζωή άνθρωποι στον πλανήτη έχουν διαγνωσθεί με HSAM.

Ο Petrella θυμάται μάλιστα και δηλώσεις διασήμων από το παρελθόν, ακριβώς όπως τις έκαναν. Για παράδειγμα, τις πρώτες δηλώσεις του Κλίντον μετά το σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι στις 26 Ιανουαρίου του 1998. Ή τις αντίστοιχες δηλώσεις του Νίξον στις 17 Νοεμβρίου του 1973. Σήμερα κάνει, μεταξύ άλλων, διαλέξεις δίνοντας συμβουλές για τη βελτίωση της μνήμης. 

πηγη - www.news247.gr